Možnosti proluky – třída Kapitána Jaroše

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Projekt Holky z naší školky pracuje s návrhem domu na parcele ve vnitrobloku. Vnitroblok je chaotický, funguje jako portál dvou ulic, kde si každý chodí, jezdí a parkuje jak chce. Dokonce i zeleň si žije svým životem. Návrh dále reaguje na nedostatek mateřských škol, pro které se vnitroblok svou velikostí i bezpečností jeví jako ideální. Návrh je doplněn o dočasné bydlení určené pro hostující herce či návštěvy konzervatoře.
The project works with the design of a house on a plot in the courtyard. The courtyard is chaotic, functioning as a portal between two streets where everyone walks, drives and parks as he pleases. Even the greenery has a life of its own. The proposal also responds to the lack of kindergartens. The courtyard is ideal for that due its size and safety. The proposal is complemented by temporary housing for visiting actors or visitors from the conservatory.
Description
Citation
LANÍKOVÁ, N. Možnosti proluky – třída Kapitána Jaroše [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2023.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Nina Bartošová, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Lenoch (člen) doc. Ing. Michal Palaščak (člen) Ing. arch. Ivona Uherková (člen) doc. Ing. arch. Karel Havliš (člen)
Date of acceptance
2023-05-15
Defence
Studentka představila bakalářskou práci. Byly přečteny posudky. Studentka reagovala na otázky oponenta připravenou prezentací. Debata – Jak ve vnitrobloku zklidnit dopravu? Je vhodné míchat využití bytů a školky? Je potřeba tolik prostoru pro školku? Nevešla by se do 1NP? Řeší se návaznosti provozů. Důvod zešikmeného gridu – byl nutný? Studentka práci úspěšně obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO