PIÁRKL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
„Být druhému člověku nablízku, být s ním, to je to nejdůležitější – v lásce, v životě i v umírání.“ - Elisabeth Kübler-Ross Být druhému nablízku je pro zdravého člověka obyčejná a v podstatě snadno dosažitelná věc. Pro většinu z nás je trávení času doma s rodinou, nebo setkání s kamarády vlastně dost jednoduché. Zkrátka jenom odložíme práci a shon stranou, sedneme na autobus, vlak nebo letadlo a za nějaký čas můžeme být se svými nejbližšími. Pro rodiny s těžce nemocnými dětmi to ale tak jednoduché není. Pokud se rodina ocitne v těžké životní situaci, častokrát obyčejné bytí na blízku může být problém. A proto se ve svém návrhu snažím vytvořit místo pro všechny, které by taková situace mohla potkat. Dětský hospic, kde člověk může být nablízku ať se děje cokoliv.
"Being close to another person, being with them, that's the most important thing - in love, in life and in dying." Being close to another person is a basic and easily attainable need for a healthy person. Spending time with either our family relatives or friends is actually quite simple for the majority of us. Foremostly, we just put our work aside and sit on a bus, train, or plane and after a certain period of time we can be together with our closest loved ones. However, for the families with disabled children it is not that easy. If the family finds itself in a difficult life situation, often the simple “being around” might be challenging. For this particular reason, my thesis proposal aims to create a safe place for all of those who could possibly end up in a such situation – children hospital where a person can be available for a help any time needed.
Description
Citation
VÍTKOVÁ, T. PIÁRKL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2023.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Adam Jursa (předseda) Ing. arch. Kateřina Singer (člen) Ing. arch. Tomáš Madro (člen) Ing. Marek Dostál (člen) Ing. arch. Kristína Richter Adamson, M.Sc. (člen)
Date of acceptance
2023-05-16
Defence
- Študentka uspokojivo odprezentovala prezentáciu k obhajobe - Boli prečítané posudky oponenta a vedúceho práce - Študentka uspokojivo reaguje na otázky z oponentúry - MS sa pýta na konštrukčné riešenie objektu výťahu - Študentka uspokojivo odpovedá - MD sa pýta na dôvod odstúpenia od fasády - Študentka vysvetľuje zámer - MD sa pýta na využitie podkrovia - Študentka ponecháva podkrovie nevyužité - KRA vidí provozné nedostatky, napríklad riešenie výťahov, pýta sa na zásobovanie - Študentka na pôdoryse ukazuje odpoveď - KRA reaguje, že chýba odstavná plocha pre sanitky a viac farieb - KS chváli analýzu a teoretickú prípravu - AJ chváli uchopenie témy, pýta sa na myšlienku centralizácie zariadenia - Študentka reaguje na analýzy, ktoré to odporúčajú - AJ pridáva poznámku, že výťahy nemajú strojovne - Študentka a AJ diskutujú o zásobovaní - TM chváli tému a potenciál využitia objemu, zvážil by využitie farieb
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO