Dva typy hypereliptických křivek rodu 3 nad tělesy charakteristiky 3

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na práci v konečných tělesech s charakteristikou 3, se kterými se pak dále pracuje při zavádění hypereliptických křivek, které jsou součástí hypereliptické kryptografie. V první části se zaměřuje na reprezentaci prvků v konečných tělesech, poté na hypereliptické křivky, divisory a následně hypereliptickou kryptografii, se softwarovým zpracováním, pro možnost budoucího užití.
This bachelor's thesis is focused on galois (finite) fields of characteristic 3, which are then further used on the introduction of hyperelliptic curves, which are part of hypereliptic cryptography. The first part is focused on representation of elements in finite fields, then on hyperelliptic curves, divisors and finally hyperelliptic cryptography, with option of using software in future to compute needed values.
Description
Citation
MARTÍNEK, M. Dva typy hypereliptických křivek rodu 3 nad tělesy charakteristiky 3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. RNDr. Miroslav Doupovec, CSc., dr. h. c. (předseda) doc. Mgr. Petr Vašík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Bednář, Ph.D. (člen) Ing. Mgr. Eva Mrázková, Ph.D. (člen) RNDr. Radovan Potůček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student prezentoval svou práci, byly přečteny posudky školitele a oponenta. Prof. Doupovec: předpis přímky ze str. 9. Proč nevypadá jako přímka? Jak bylo později zjištěno, ono to nen nad R, takže přímka opravdu nevypadá jako přímka. doc. Vašík: Nad jakými poli pracujete? A další diskuse nad tímto tématem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO