2021

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 447
  • Item
    Studie proveditelnosti pro akreditovanou zkušební laboratoř
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Očko, Martin; Chlebovský, Vít; Zich, Robert
    Předložená bakalářská práce je zaměřena na zajištění studie proveditelnosti za účelem transformace již existující zkušební laboratoře na akreditovanou zkušební laboratoř ve vybrané společnosti. Na základě navrhované struktury studie proveditelnosti dle Jiřího Fotra a Ivana Součka je studie proveditelnosti provedena. Práce obsahuje analýzu současné situace na trhu akreditovaných laboratoří, popis potřebných zdrojů, finanční analýzu a posouzení a identifikuje rizika spojená s realizací projektu transformace současné laboratoře.
  • Item
    Návrh změn konceptu motivačního systému ve vybraném podniku
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Vlachová, Šarlota; Konečná, Zdeňka; Denková, Lenka
    Bakalářská práce se zabývá řízením lidských zdrojů. Hlavním cílem této práce je navrhnout změny v motivačním systému daného podniku, které podpoří rozvoj v této oblasti. Teoretická část se věnuje výkladu, který je podkladem pro tvorbu analytické části a pro vlastní návrhy na zlepšení motivace zaměstnanců, a jejich následné zvýšené výkonnosti a spokojenosti. Problémy byly identifikovány prostřednictvím pohovorů s vedením podniku a dotazníkovým šetřením. Na základě zjištěných nedostatků bylo následně přikročeno k návrhům v dané oblasti.
  • Item
    Zálohování dat a datová úložiště
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Puš, Zdeněk; Kříž, Jiří; Eifler, Jakub
    Tato bakalářská práce je zaměřena na řešení problematiky ukládání a zálohy dat ve společnosti XYZ, zabývající se výrobou technických tkanin. Výsledkem bakalářské práce je návrh vylepšení stávajícího systému pro vyšší efektivitu a bezpečnost dat na základě analýzy současného stavu společnosti.
  • Item
    Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Kopečná, Monika; Poláček, Tomáš; Sághy Estélyi, Kristína
    Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční situace podniku MYVET consulting s.r.o. za období 2017 - 2020. V první části se nachází teoretická východiska práce, cíle a metodika. Druhá část práce je zaměřená na analyzovanou společnost a jsou zde využity získané informace z teoretické části k výpočtu finanční analýzy. Třetí část práce pak obsahuje vlastní návrhy vedoucí ke zlepšení stávající situace společnosti.
  • Item
    Dolování dat jako nástroj pro nalezení obchodních příležitostí
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Křiva, Adam; Kříž, Jiří; Bartík, Vladimír
    Předmětem bakalářské práce je získání vědomostí z dat společnosti PREMO s.r.o. pomocí metod dolování dat, které by měly napomoci k nalezení obchodních příležitostí. Proces přípravy dat pro tyto analýzy je založen na teoretických poznatcích, které jsou shrnuty v bakalářské práci. Získané vědomosti by měly podpořit vrcholový management ve správném rozhodování a přispět tak k vyšší konkurenceschopnosti na trhu.