2020/2

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 14
  • Item
    Z historie Ústavu soudního inženýrství Vysokého učení technického v Brně – II
    (Akademické nakladatelství CERM, 2020-06) Bradáč, Albert
  • Item
    Nové předpisy (1. 3. 2020 – 3. 6. 2020)
    (Akademické nakladatelství CERM, 2020-06) Bradáč, Albert
  • Item
    Přehled konferencí 2020
    (Akademické nakladatelství CERM, 2020-06)
  • Item
    Konference WTA a CRRB
    (Akademické nakladatelství CERM, 2020-06)
  • Item
    Minimalizace rizik při úchově potravin
    (Akademické nakladatelství CERM, 2020-06) Valášek, Pavel
    Potraviny s prodlouženou údržností mají při stravování obyvatelstva za mimořádných událostí a krizových situací své významné a nezastupitelné místo. Většinou se uplatňují následně po kompletovaných nouzových potravinových dávkách. Při výrobě takovýchto potravin se uplatňuje řada specifických fyzikálněchemických procesů, které v konečném důsledku rozhodují o jejich kvalitě a bezpečnosti pro konzumenta. Správné zvládnutí a kontrola technologických procesů jsou pak nezbytnými předpoklady úspěšného dosažení zamýšlených vlastností a užitné hodnoty takovýchto finálních produktů. V příspěvku, který byl prezentován na konferenci ExFoS 2020 v Brně, jsou rozebrány některé základní aspekty, které se na vlastnostech uvedených potravin podílí.