Simulace porušení betonu pomocí nelokálního modelu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá numerickými simulacemi trámců v tříbodovém ohybu pomocí nelokálního modelu. Model je použit k simulaci sady zatěžovaných trámců lišících se velikostí a hloubkou zářezu. Záměrem je identifikovat pro model takové parametry, které by zajistily shodnou odezvu v porovnání s experimentální sadou zkoušek provedených na Northwestern University. Parametry materiálu a váhové funkce jsou stanoveny také na základě intenzity energie uvolňované v tělese získané z předchozích výpočtů diskrétním modelem. Odezva vypočtená pomocí nelokálního modelu je porovnána s výsledky experimentů.
The thesis deals with nonlocal model simulations of the three-point-bening test series. The model is applied to set of beams of variable size and notch depth. The intention is to identify such parameters that would provide the response of the nonlocal model similar to experimental data from the comprehensive fracture tests performed at the Northwestern University. Size and shape of the process zone are estimated from the discrete model results and according to that the parameters of weight function and material for the nonlocal model are identified. Results obtained with the model are compared to the experimental data.
Description
Citation
KVĚTOŇ, J. Simulace porušení betonu pomocí nelokálního modelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO