Číslicově řízené dvouosé polohovací zařízení pro digitální fotoaparát

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací digitálně řízeného dvouosého polohovacího zařízení, které slouží pro pořizování panoramatických fotografií. Teoretická část, zabývající se jednotlivými díly zařízení, je doplněna praktickou částí, ve které je celé zařízení sestaveno a zprovozněno. Výsledkem je kompletní řešení polohovacího zařízení pro digitální fotoaparát Canon EOS 500D a jemu podobné.
This thesis introduces the construction design of two-axis positioning device to be used as panoramic head. Theoretical part explains parts of the device and in the practical part is the device assembled. The result is a complete positioning device for digital camera Canon EOS 500D and for similar camera.
Description
Citation
HRUBÝ, M. Číslicově řízené dvouosé polohovací zařízení pro digitální fotoaparát [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Anna Přibilová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Umožňuje navržená mechanická konstrukce upevnění fotoaparátu tak, aby se otáčel přesně kolem uzlového bodu? Jak by bylo potřeba upravit program mikrokontroléru, aby zařízení bylo použitelné i pro jiné digitální fotoaparáty nebo objektivy? Zmiňte cenové srovnání s konkurencí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO