Motory sportovních silničních motocyklů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je rozbor motorů silničních sportovních motocyklů a jejich technologií, které jsou v současnosti využívány v produkci sériových motocyklů. V první části práce je základní rozdělení současných motocyklových motorů podle počtu válců a jejich uspořádání. Také jsou ke každé motorové kategorii uvedeni její typičtí zástupci. V druhé části práce je uveden rozbor motorů supersportovních motocyklů. Jednotlivé díly motoru jsou rozděleny do kapitol. V každé kapitole je proveden rozbor daného dílu motoru. Jedná se o popis funkce dílu, konstrukce, případně o směr, kterým se vývoj ubírá. Dále je uvedeno srovnání vybraných motocyklů a jejich motorů. V závěru práce je uvedeno zhodnocení současných technologií.
The subject of this bachelor thesis is analysis of superbike engines and technology which are used in serial production. In first part is basic division of current motorcycles engines by quantity of cylinder and their structure. There are also listed typical representatives of each engine category. In second part is analysis of engines parts. Each engine part has its own chapter, where is an analysis of this part done. Analysis is about function, construction and development of the engine parts. There is also comparison of selected motorcycles and their engines. In conclusion is evaluation of current technology.
Description
Citation
LÉTAL, F. Motory sportovních silničních motocyklů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (předseda) prof. Ing. František Bauer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO