VÍTKOVÁ, K. Stanovení thiaminu v ječmeni, sladu a potravních doplňcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

Posluchačka Kateřina Vítková zpracovávala svůj diplomní úkol v návaznosti na potřeby Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Brně. K plnění úkolů vyplývajících ze zadání práce přistupovala vždy svědomitě. Při experimentální práci byla rychlá a zručná. U diplomantky oceňuji zejména vytrvalost, s jakou zdolávala řadu obtíží a nepříznivých situací. Tyto se v průběhu celé její práce generovaly v neobvykle vysoké míře a za žádnou z nich nenesla ani díl odpovědnosti. Kateřina Vítková má všechny předpoklady pro výborné uplatnění v potravinářských podnicích i v chemické laboratorní praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Běláková, Sylva

K diplomové práci mám následující připomínky a dotazy: 1. Myslím, že by bylo vhodné v předložené práci ujednotit styl zaokrouhlování. 2. V diplomové práci je uvedeno velké množství chromatogramů (což je v pořádku), ale postrádám v nich hodnoty retenčních časů pro jednotlivé analyty. 3. Jaké jiné stacionární fáze než C18 se používají v chromatografii na reverzní fázi? 4. Mohla by diplomantka blíže vysvětlit závislost plochy píku na průtoku mobilní fáze?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 2500