Theremin: bezkontaktní hudební nástroj - Baštýř, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací digitálního bezkontaktního hudebního nástroje theremin. V první části je nejprve zdokumentován theremin, jeho vlastnosti a dosavadní řešení. Druhá část je zaměřena na dokumentaci a testování softwaru a hardwaru, který je možné použít k řešení této práce. Předposlední část je zaměřena na samotnou implementaci nástroje a vytvoření funkčního prototypu. Finální kapitola testuje funkcionalitu finálního prototypu nástroje.

This bachelor thesis deals with the design and implementation of a digital touchless musical instrument theremin. In the first part, the theremin, its features and existing solutions are first documented. The second part focuses on the documentation and testing of the software and hardware that can be used to solve this thesis. The penultimate part focuses on the actual implementation of the instrument and the creation of a working prototype. The final section tests functionality of the final prototype instrument.
Theremin: Touchless Musical Instrument
Keywords: Theremin; hudební nástroj; bezkontaktní ovládání; mikrokontrolér; senzory; ToF; ultrazvuk; Theremin; musical instrument; touchless control; microcontroller; sensors; ToF; ultrasound