Pevnostní návrh potrubí - Jahodová, Miroslava (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Předmětem této diplomové práce je pevnostní návrh potrubní větve spojující pec katalytického kontinuálního reformingu s reaktorem. Nejprve je proveden analytický návrh jednotlivých částí potrubí podle norem ASME VIII, ČSN EN 12952-3 a ČSN EN 13480-3. Dále je navrženo a optimalizováno uložení potrubní větve pomocí programu Caesar II. Na závěr práce je vypracována výkresová dokumentace izometrie této větve.

The subject of this thesis is strength design of pipe connecting furnace of continuous catalytic reforming with reactor. First is realize analytical design of individual parts according to ASME VIII, ČSN EN 12952-3 a ČSN EN 13480-3. It is also design and optimize supporting pipe using Caesar II. At the end of work is creating isometric documentation.
Strength design of pipe
Keywords: Potrubí; pevnostní výpočet; ASME VIII; ČSN EN 12952-3; ČSN EN 13480-3; uložení potrubí; Caesar II.; Pipeline; stress analysis; ASME VIII; ČSN EN 12952-3; ČSN EN 13480-3; pipe support; Caesar II.