Analýza vybrané firmy pomocí časových řad - Hasoň, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na posouzení finanční výkonnosti podnikatele ing. Rostislava Hasoně pomocí časových řad. Teoretická část obsahuje přehled základních finančních a statistických metod potřebných pro vypracování práce. V praktické části budou analyzovány finanční výkazy podniku a pomocí časových řad a regresní analýzy bude popsán vývoj sledovaných ukazatelů a nastíněn budoucí vývoj pro nejbližší období. Poslední část práce tvoří návrhy na zlepšení finanční výkonnosti podniku.

This bachelor thesis is aimed at assessing the financial performance of the business Mr. Rostislav Hasoň using time series. The theoretical part provides an overview of basic financial and statistical tools needed for the job. The practical part will analyze the financial statements of the company and using time series and regression analysis will be described the development of indicators and outlined the future development in the near future. The last part consists of proposals to improve the financial performance of the company.
Analysis of Selected Company Using Time Series
Keywords: Regresní analýza; časové řady; ekonomické ukazatele; zadluženost; náklady.; Regression analysis; time series; economic indicators; indebtedness; costs.