Univerzální cloudový nástroj pro tvorbu 3D tiskových řezů - Vejčík, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom a implementáciou cloudového nástroja pre prípravu 3D modelov pre 3D tlač. 3D tlač sa stáva súčasťou našich životov a dostáva sa napríklad do škôl, kde spája digitálny svet s fyzickým svetom. V dnešnej dobe školy nedisponujú dostatočným výpočtovým výkonom k spracovaniu náročnejších 3D modelov pre 3D tlač. Toto zistenie ma viedlo k vytvoreniu cloudového nástroja, kedže cloud poskytuje dostatočný výpočtový výkon a je ho možné rozdeliť medzi viacero užívateľov zároveň. Cloudový nástroj rieši problém nedostačujúceho výkonu k prekladu 3D modelu do jazyka G-kód, ktorému rozumie 3D tlačiareň. Riešenie prebieha pomocou prenechania náročnej výpočtovej logiky na strane cloudu a užívateľ len upravuje model podľa svojich predstáv vo webovom rozhraní cloudového nástroja.

This bachelor thesis deals with the proposal and implementation of a cloud tool for preparation 3D models for 3D printing. 3D printing become a part of our lives and it is getting into schools, where it combines the digital world with the physical world. Nowadays schools have not sufficient computational power to handle demanding 3D models for 3D printing. This ascertainment has led me to create a cloud tool, because cloud provides sufficient computational power and it can be shared beetween multiple users at the same time. The cloud tool solves the problem of insufficient power to translate 3D models to G-code, which understands 3D printer. Solution is done by letting the demanding computing logic on the cloud and user just edit model according to his ideas in the web interface of cloud tool.
Universal Cloud-Based 3D Print Slicer
Keywords: 3D tlač; 3D tlačiareň; cloud; G-kód; 3D model; FDM; FFF; 3D printing; 3D printer; cloud; G-code; 3D model; FDM; FFF