Konstrukce zastřešení sportovního objektu v Mikulově - Sochorec, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a statickým posouzením konstrukce zastřešení sportovního objektu v obci Mikulov. Jedná se o zastřešení dvou tenisových kurtů a přilehlých tribun. V návrhu je posuzováno několik alternativ uspořádání konstrukce, a to z plnostěnných střešních vazníků z lepeného lamelového dřeva, či příhradových z rostlého dřeva. Rozpětí vazníků je uvažováno 19 m nad každým kurtem. Ve výpočtu jsou posouzeny jednotlivé prvky a jejich spoje. Práce se mimo jiné zabývá i požární odolností některých součástí navrženého systému. Statická analýza nosné konstrukce byla provedena ve studentské verzi programu SCIA Engineer 14.

Bachelor’s thesis describes design and static assessment of the roof structure of sport hall in Mikulov. Specifically the roofing of the two tennis courts and surrounding stands. Thesis examine several alternatives of design of roof structure like plate girders from glued laminated timber or truss girders made from solid wood. Girders span is 19 m above each tennis court. In the static calculation are assessed individual supporting elements and their connections. The thesis also includes fire resistant report of some elements of roof structure. Static analysis has been accomplished by student version of the SCIA Engineer 14 software.
The roof structure of the sport hall in Mikulov
Keywords: zastřešení; střešní panely; vaznice; příhradový vazník; ztužidlo; OSB; lepené lamelové dřevo; rostlé dřevo; kolíkový spoj; požární odolnost; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; roofing; roof panels; purlin; truss girder; bracing; OSB; glued laminated timber; solid timber; pin joint; fire resistance; ultimate limit state; serviceability limit state