Browse
Recent Submissions
Now showing 1 - 5 of 290
- ItemMotivace a odměňování ve vybrané společnosti(Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Svobodová, Anežka; Konečný, Štěpán; Konečná, ZdeňkaDiplomová práce se zabývá motivací, spokojeností a odměňováním zaměstnanců ve vybrané společnosti. Práce je rozdělena do tří částí. Teoretická část rozebírá pojmy spojené s danou problematikou a slouží jako teoretický podklad pro analytickou a návrhovou část. V analytické části je představena společnost a analyzována její současná situace. Následně je formou rozhovoru proveden sběr dat. Po vyhodnocení výsledků jsou v návrhové části stanoveny návrhy a doporučení na změny vedoucí ke zvýšení spokojenosti zaměstnanců a k vyšší pracovní výkonnosti.
- ItemNávrh obchodní strategie pro založení africké restaurace v Brně(Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) ILogeme, Ijeoma; Škapa, Stanislav; Pavláková Dočekalová, MarieTato magisterská práce se bude zabývat Porterovým rámcem pěti sil, analýzou makroprostředí a analýzou SWOT, protože souvisí se studiem zavádění nových technologií. africké kuchyně na zahraniční trh. Diplomová práce má ambice nabídnout vhled do základní faktorů, které přispívají k neochotě lidí ztělesňovat africké pochoutky, kromě toho, že je třeba se zaměřit na objevení možností kapacitních podniků v oblasti stravování afrických a neafrických obyvatel. spotřebitele. Navrhovaná strategická metoda se snaží zvládnout limity přístupu k trhu prostřednictvím zjišťování zájmů a možností potenciálních zákazníků prostřednictvím cíleného dotazníku a realizací kompletního marketingového plánu na podporu povědomí a přilákání zákazníků do restaurace. Bude rovněž provedeno hodnocení proveditelnosti s cílem zmírnit podnikatelských rizik spojených se vstupem do malého podniku na zahraničním trhu.
- ItemNávrhy na zlepšení motivace ve vybranéspolečnosti(Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Haumer, Ronald; Konečný, Štěpán; Hornungová, JanaPráce je rozdělena na dvě části. První teoretická část obsahuje teoretickou stránku cílové problematiky spojenou s motivací zaměstnanců a motivačními faktory, kde uvádím základní poznatky v těchto oblastech, což napomáhá k dalšímu vývoji práce. Praktická část obsahuje zhodnocení současné situace společnosti v rovině motivace zaměstnanců prostřednictvím průzkumu. S přihlédnutím k výsledkům a zjištěným skutečnostem jsem následně vytvořil návrh pro zlepšení motivace zaměstnanců ve společnosti, který může firma použít v praxi pro zvýšení produktivity zaměstnanců.
- ItemMarketingový mix vybraného pivovaru(Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Koplík, Vojtěch; Milichovský, František; Smolka, PavelTato diplomová práce se zaměřuje na marketingový mix konkrétního pivovaru. Struktura práce je rozdělena do tří hlavních částí: teoretické, analytické a návrhové. Teoretická část poskytuje definice klíčových pojmů z oblasti marketingu a uvádí vybrané analytické metody. V analytické sekci je provedena charakteristika zkoumaného pivovaru a provedeny jsou jednotlivé analýzy. Návrhová část navazuje na zjištění a výsledky z analytické části a přináší konkrétní návrhy na úpravu marketingového mixu tohoto pivovaru
- ItemStudie proveditelnosti(Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, ) Svoboda, Štěpán; Marciánová, Pavla; Pirožek, PetrDiplomová práce se zabývá studií proveditelnosti na vytvoření provozovny k přípravě kávy a dalšího občerstvení v Třebíči. Konzumace kávy se stává v České republice stále větším trendem, což dokazuje zvyšující se počet nově otevřených kaváren. Cílem práce je vytvořit studii proveditelnosti na daný projekt a zhodnotit jeho smysluplnost a efektivitu. Studie by měla přinést teoretické úvahy a následně i praktickou implementaci, která má za cíl nejen samotné otevření kavárny, ale především její úspěšný provoz.