Rám závodního automobilu kategorie E2 - Šikuta, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato práce se zabývá návrhem nosného rámu sportovního vozu kategorie E2 z hliníkového sendviče, návrhem trubkového bezpečnostního rámu a zároveň koncepčním řešením zavěšení motoru. V textu jsou obsaženy MKP analýzy torzní tuhosti rámu a pevnostních vlastností bezpečnostního rámu.

This work deals with the design of chassis for race car category E2 made from aluminium honeycomb sandwich, design of roll cage and conception of engine mount. In the text are FEM analysis, which are focused on torsional rigidity of chassis and strength properties of roll cage.
Chassis for Race Car Category E2
Keywords: Rám; voština; sendvič; tuhost; šasi; Frame; honeycomb; sandwich; stiffness; chassis