Analýza vymáhání pohledávek ve společnosti PILOUS-pásové pily, spol. s r.o. - Svadbík, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou systému vymáhání pohledávek u společnosti Pilous - pásové pily spol. s r.o., z pohledu věřitele. Teoretická část popisuje zajištění pohledávek, jejich účtování, vlivu pohledávek na daňovou povinnost a ekonomiku společnosti Pilous - pásové pily spol. s r.o. V analytické části jsou charakterizovány současné obchodní podmínky společnosti Pilous - pásové pily spol. s r.o. a analyzovány pohledávky po splatnosti. V bakalářské práci jsou navrženy nejvhodnější způsoby zajištění a vymáhání pohledávek pro společnosti Pilous - pásové pily spol. s r.o.

Bachelor’s thesis deals with debt collection analysis in company Pilous - pásové pily spol. s r.o. in point of view of creditor . Theoretical part deals with debt securing, debt accounting, debt affecting to the tax liability and Pilous - pásové pily spol. s r.o. economics. Analytical part is characterizing Pilous - pásové pily spol. s r.o. business terms and contains overdue debt analysis. Bachelor’s thesis suggest best way to secure and collect debts for company Pilous - pásové pily spol. s r.o.
Analysis of Debt Collection in Company PILOUS-pásové pily, spol. s r.o.
Keywords: pohledávka; zajištění pohledávky; vymáhání pohledávky; věřitel; dlužník; debt; collateral calim; debt collection; creditor; debtor