Školící a rekreační centrum - Lím, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce na téma Školící a rekreační centrum na úrovni dokumentace pro provádění staveb. Stavba byla navržena tak, že je objekt rozdělen na dvě části. První část tvoří školící a rekreační centrum. Tato část je vypracována do úrovně dokumentace pro provedení staveb. Druhou částí je prostor pro ubytování, který je navržen pouze ve formě přípravné a studijní práce. Objekt je rozdělen na tři hlavní celky, mezi které patří střední vstupní část, školící a rekreační centrum a ubytování pro klienty nebo návštěvníky centra. Mezi prostory rekreačního centra patří bazén, vířivé vany, sauny a masáže. V prostorech školícího centra je navržená přednášková aula, promítací místnosti a součástí je i malá kavárna. V prostorech 1.NP se nachází restaurace. Objekt je zděný z cihelných bloků. Základové konstrukce nosných stěn jsou navržené jako základové pásy. Střešní konstrukce nad prostory školícího centra je šikmá, nosnými prvky střechy jsou vazníky. Nad ostatními prostory vstupní části a ubytování je navržená plochá střecha DUO. Celý objekt je zateplen vnějším kontaktním zateplením. Objekt je podsklepený.

Thesis Training and recreational center at the documentation for the execution of works. The building was designed so that the object is divided into two parts. The first part is a training and recreation center, which is developed to the level of documentation for construction. The second part is a space for accommodation, which is designed only as a preparatory study and work. The building is divided into three main units, which include middle entrance portion, training and recreational facilities and accommodation for clients and visitors. The leisure center facilities include a swimming pool, whirlpools, saunas and massages. There are lecture hall, projection room and small cafe in the area of training center. In areas 1.NP is restaurant. The building is brick of brick blocks. Foundation structures bearing walls are designed footings. Roof construction over the area of the training center is oblique, supporting elements are tie beams. Flat roof DUO is designed over other areas of the entrance and the accommodation parts. The entire building is insulated outer contact insulation. The building has a cellar.
The Training and Recreation Center
Keywords: Školící a rekreační centrum; obvodové nosné a vnitřní nosné stěny; cihelné zdivo; střešní konstrukce šikmá; plochá střecha; vnější kontaktní zateplení; Training and recreational center; external bearing and inner bearing walls; brick masonry; sloping roof construction; flat roof; exterior contact insulation