Design Better Content Development Process for SCAP Standards - Beňas, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Cílem této práce je nastudovat a zjednodušeně popsat standardy SCAP používané pro standardizované předávání informací o zranitelnostech a dalších dat souvisejících s informační bezpečností, se zaměřením na formáty XCCDF a OVAL. V textu jsou zkoumány existující přístupy a nástroje sloužící k tvorbě obsahu těchto standardů. Na základě získaných poznatků je navržen nový nástroj s cílem řešit nedostatky existujících přístupů. Text práce také popisuje implementaci a testování navrženého nástroje.

The aim of this work is to study and describe the SCAP security standards in a simple way with focus on the XCCDF and OVAL formats. State-of-the-art editors and content development approaches are described and their benefits together with shortcomings are identified. Based on the obtained knowledge, a new content editor design is proposed to minimize the shortcomings of the known approaches. Implementation and testing of the proposed editor are described.
Design Better Content Development Process for SCAP Standards
Keywords: SCAP; XCCDF; OVAL; OpenSCAP; editor; bezpečnostní standardy; standardy; bezpečnost; SCAP; XCCDF; OVAL; OpenSCAP; editor; security standards; standards; security