Energetické zásobování areálu Technická 2 - Buráň, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato diplomová práce s názvem „Energetické zásobování areálu Technická 2“ je rozdělena do více částí. Na začátku práce se seznámíme s pojmem kombinované výroby elektřiny a tepla a také s principem fotovoltaické výroby elektřiny. Na teoretickou část navážeme praktickým popisem areálu před a po rekonstrukci. Dále si rozebereme, jak byly rekonstrukcí ovlivněny spotřeby energií v areálu. Na závěr si provedeme návrhy instalace lokálních zdrojů elektřiny a tepla do areálu Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně. Jednotlivé návrhy si rozebereme z hlediska energetického i ekonomického.

The theme of this master thesis is „Energy supply to the site Technická 2“. This thesis is divided into several parts. First we will get in touch with concept of combined heat and power and also with principle of photovoltaic electricity production. We will continue with description of site before and after reconstruction. Then we will follow with analyze the effect of reconstruction on energy consumption. In the end we will make some suggestions for using the local source of heat and electricity in Faculty of mechanical engineering, Brno university of technology. All suggestions will be analyzed from energy and economic point of view.
Energy supply of the complex Technicka 2
Keywords: Kogenerace; fotovoltaická elektrárna; elektřina; teplo; zdroj; energie; Cogeneration; photovoltaic power plant; electricity; heat; source; energy