Stanovení ekonomické efektivnosti investičního projektu - Tsisar, Leonid (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení efektivity investičního projektu rekonstrukce administrativní budovy v městě Brně. V teoretické části se řeší problematika investiční činnosti stavebního charakteru, zejména životního cyklu projektu, stanovení a naplnění peněžních toků, stanovení ekonomických ukazatelů efektivity, základní principy posouzení projektu s využitím stanovených ukazatelů a popis analýzy citlivosti projektu. Praktická část je věnována konkrétnímu developerskému investičnímu projektu, zejména popisu základních charakteristik řešené budovy, tvorbě peněžních toků, následnému zhodnocení ekonomické efektivnosti projektu a posouzení významu rizikových faktorů pomocí analýzy citlivosti. Také v praktické části je proveden průzkum kancelářského trhu v Brně.

The bachelor thesis focuses on the evaluation of the effectiveness of an investment project involving the reconstruction of an administrative building in the city of Brno. The theoretical part addresses the issues related to investment activities in the construction sector, particularly the project life cycle, determination and fulfillment of cash flows, establishment of economic efficiency indicators, basic principles of project assessment using the defined indicators, and description of project sensitivity analysis. The practical part is dedicated to a specific development investment project, primarily describing the basic characteristics of the building under consideration, creating cash flows, subsequently evaluating the economic efficiency of the project, assessing the significance of risk factors through sensitivity analysis. Additionally, the practical part includes a survey of the office market in Brno.
Determination of economic efficiency of investment project
Keywords: Hodnoceni ekonomické efektivity; peněžní toky; ukazatele efektivity; analýza citlivosti; životni cyklus projektu.; Evaluation of economic efficiency; cash flows; efficiency indicators; sensitivity analysis; project life cycle.