Hybridní pohony v konstrukci traktorů - Líčeník, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato bakalářská práce zpracovává přehled typů hybridních pohonů v konstrukci traktorů. Zhodnocuje jejich funkční výhody i nevýhody a uvádí příklady některých traktorů a jejich součástí. Zaměřuje se na komponenty používané v hybridních pohonech. V závěru jsou zhodnoceny jednotlivé varianty z hlediska emisí a ekonomičnosti provozu.

This bachelor’s thesis utilizes survey of types hybrid propulsion systems in the tractor construction. It evaluates its operational advantages and disadvantages and presents examples of some tractors and its elements. The thesis focuses on components which are used in hybrid propulsion systems. In the conclusion there is a review of individual variations in terms of emission and economy of operation.
Hybrid Drives in the Tractor Construction
Keywords: hybridní traktor; traktor; hybridní pohon; akumulátor; palivové články; setrvačník; superkondenzátor; rekuperace; hybrid tractor; tractor; hybrid drive; battery; fuel cell; flywheel; supercapacitor; regenerative braking