Návrh metodiky hodnocení rizika pro účely jeho zveřejňování v souladu s IFRS/IAS - Vymazalová, Anna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Diplomová práce se zabývá metodikou hodnocení rizika pro účely jeho zveřejňování v souladu s IFRS/IAS, konkrétně pro standard IFRS 8 – Provozní segmenty. V práci jsou vysvětleny důsledky změn a výhody přechodu na Mezinárodní standardy finančního výkaznictví a dále je rozebráno jak tento přechod a změny budou provedeny. V závěru práce je navržen jeden z možných přístupů k modelování a hodnocení rizik ve vztahu k procesnímu řízení v různých typech podniků.

The diploma thesis is focused on of its presentation in accordance with IFRS/IAS, respectively, for the fulfilling the requirements of IFRS 8 – Operational Segments. In this diploma thesis, the effects and advantages of financial statements transformation on IFRS/IAS are explained. Process of this transformation all its consequences are also elaborated here. For the conclusion, possible approaches to modelling of risk and to risk measurement are suggested here.
Project of Methodology of a Risk Evaluation for the Risk Reporting Purposes in Accordance with IFRS/IAS
Keywords: Mezinárodní standardy finančního výkaznictví; Mezinárodní účetní standardy; provozní segmenty; riziko; analýza rizik; hodnocení a řízení rizik; metody snižování rizik.; International Financial Reporting Standards; International Accounting Standards; operational segments; risk; risk analysis; evaluation of risk and risk management; methods of risk control.