Měření hodnot R, L, C na komponentech zadaného el.obvodu - Pokorný, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Cílem této práce je informovat čitatele o možnosti a vlastnostech měřícího přístroje 7600 Precision LCR Meter a dále pak o měření paramerů R,L,C na komponentech elektrického stoje ,zvláště pak na kluzných kontaktech,s kterými tato práce seznamuje a jak jsou jejich parametry důležité pro správnou funkčnost elektrického stroje v němž jsou instalovány.Osnova práce vychází hlavně z manuálu k přístroji 7600 Precision LCR Meter a dále pak z publikace Kluzný kontakt v elektrických strojích - Doc. Veselka, Doc. Chmelík.

Aim those work is inform numerator about possibilities and features gauging apparatus 7600 Precision LCR undergrounds and further then about metering paramers R,L,C on components electric standing ,especially then on sliding contacts,with which this work acquaint and how are their characteristics important for correct functionality electrical machine whereof are site rated power.Warp work largely start from manual to apparatus 7600 Precision LCR undergrounds and further then out publication sliding contact in electrical machine - doc. Veselka, doc. Chmelik.
Measuring RLC on the components of electrical circuits
Keywords: 7600 Precision LCR Meter; Měřiče RCL; Kluzný kontakt; návod; měření veličin; odpor; kapacita; indukčnost; kartáč; komutátor; sběrací kroužky; grafitový kartáč; elektrografitový kartáč; parametry kartáče; dracounek; degradace; elektrické opotřebení; mechanické opotřebení; patina; přítlačná síla; polarita; deformace; 7600 Precision LCR undergrounds; Measurer RCL; Sliding contact; instruction; metering quantities; resistance; capacity; inductivity; brush; cutout; slip - ring; graphite brush; elektrographite brush; characteristics brushes; tinsel cord; degradation; seat power control attrition; erosion; patina; thrust; polarity; deformation