Nanozařízení na grafenu připravená mechanickou litografii AFM - Lipták, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Táto bakalárska práca je o testovaní možnosti a účinnosti použitia mechanickej litografie pomocou mikroskopu atomických síľ ako spôsob vytvárania nano-štruktúr. Pomocou Kelvinovej silovej mikroskopie, izolačné schopnosti pripravených bariér sú potom potvrdzované.

This Bachelor’s thesis is about testing the possibility and efficiency of using Atomic Force Microscope (AFM) mechanical lithography as a means of preparation of nano-structures on graphene. Using Kelvin Probe Force Microscopy (KPFM), the insulating capabilities of prepared barriers are then verified.
Nanodevices on graphene prepared by AFM mechanical lithography
Keywords: AFM; mechanická litografia; grafén; KPFM; AFM; mechanical lithography; graphene; KPFM