Lávka v Příboře - Škrachová, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Předmětem bakalářské práce je návrh nosné konstrukce lávky přes řeku Lubinu ve městě Příbor. Pro návrh lávky byly vypracovány studie tří různých konstrukcí o jednom poli z nichž jedna byla vybrána pro podrobnější zpracování, posouzení a vytvoření výkresové dokumentace. Vybraná varianta je tvořena předpjatým parapetním nosníkem. Pro výpočet vnitřních sil byl použit statický program Scia Engineer. Posouzení bylo provedeno metodou mezních stavů. Fáze výstavby konstrukce nejsou v rámci práce řešeny.

The subject of the bachelor thesis is about a concept of pedestrian bridge across the river Lubina in city Příbor. For final design of pedestrian bridge was made three preliminary designs of constructions and one of them was choosen for detailed processing, assessment and making drawings. The choosen variant is made as prestressed concrete's beam with parapets. For calculation of internal forces was used Scia Engineer Software. Assessment was made by method of ultimate and serviceability limit state. A process of constructio's works are not going be treated in this work.
Pedestrian bridge in Příbor
Keywords: lávka; řeka; předpětí; předpjatý beton; prutová konstrukce; mezní stavy; kabely; lana; pedestrian bridge; river; prestressed concrete; bar structure; limit states; tendons; prestressing strand