Meření zatížení systému v Embedded Linuxu - Skopal, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Práce popisuje veličiny, které charakterizují zatížení vestavěných systémů postaveném na Linuxovém jádře. Pro sledování zatížení systému byla navržena a implementována knihovna, která usnadňuje a sjednocuje sledování jednotlivých veličin a jejich vzájemných souvislostí. Knihovna nemá žádné externí závislosti, díky čemuž má nízkou paměťovou náročnost. Pro demonstraci využití implementované knihovny byl připraven program, který vykresluje grafy měřených veličin v reálném čase na vzdáleném PC.

The bachelor thesis describes the quantities which characterize the load of the embedded systems based on the Linux kernel. The library was designed and implemented to observe the load of the system in order to facilitate and unify the observation of individual quantities and their reciprocal coherence. Due to the lack of external dependencies of the library the memory requirements are low. To demonstrate the use of the implemented library, a program was designed which depicts the graphs of measured quantities in real time on a remote computer.
Measuring of System Load in Embedded Linux
Keywords: Linux; vestavěné systémy; meření zatížení; měření spotřeby; Linux; embedded systems; load measurement; power consumption measurement