Převodník mezi sběrnicemi I2C a RS232 - Votava, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a sestavit převodník mezi sběrnicemi I2C a RS232. Pomocí I2C převodník ovládá bitové expandéry PCF8574. Teoretická část popisuje sběrnice a expandér PCF8574. Dále se zabývá volbou vhodného mikrokontroléru a návrhem komunikačního protokolu. Praktická část se věnuje tvorbě řídícího programu pro mikrokontrolér, vhodnému způsobu zpracování komunikačního protokolu a testování převodníku. Také popisuje pomocné přípravky a programy pro testování.

The main goal of this Bachelor's thesis is to create I2C bus to RS232 bus convertor. Using I2C bus the convertor drives 8bit I/O expander. In theoretical part buses I2C and RS232 are described along with PCF8574. There is also mentioned selection appropriate microcontroler and design of comunication protocol. Practical part is dedicated to creating control program for microcontroler, appropriate comunication protocol processing and convertor testing. There are also described some auxiliary products and program testing.
I2C Bus to RS232 Bus Convertor
Keywords: RS232; I2C; převodník; komunikační protokol; PCF8574; ATMEL; AVR; ATmega8; WinAVR; AVRStudio; RS232; I2C; převodník; komunkační protokol; PCF8574; ATMEL; AVR; ATmega8; WinAVR; AVRStudio