Testovací systém jednotek C-ITS - Mareková, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Táto práca sa zameriava na návrh systematických testovacích postupov pre jednotky C-ITS, aby splnili štandardy ETSI a scenáre C-ROADS. Implementovali sme (polo)automatické testovanie pre RSU pripojené k riadiču križovatky, OBU na vozidlách verejnej dopravy a vozidlách integrovaného záchranného systému (IZS). Vyvinuté testovacie skripty a programy umožnili efektívne a opakovateľné testovanie, s dôrazom na automatizáciu a jednoduchú údržbu. Výsledky potvrdili, že jednotky spĺňajú požadované štandardy a scenáre. Práca prispela k spoľahlivejším a efektívnejším testom pre overovanie funkčnosti jednotiek C-ITS, čo podporuje vývoj inteligentných dopravných systémov.

ITS, OBU, RSU, intersection controller, CAM, DENM, SRM, SSM, MAP, SPAT, ETSI standards, C-ROADS scenarios, automated testing, testing scripts, C-ITS functionality. Vysadené pomocou
Test system for C-ITS units
Keywords: ITS; OBU; RSU; radič križovatky; CAM; DEMN; SRM; SSM; MAP; SPAT; ETSI štandardy; C-ROADS scenáre; automatizované testovanie; testovacie skripty; funkčnosť CITS.; This study focuses on designing systematic testing procedures for C-ITS units to meet ETSI standards and C-ROADS scenarios. We implemented (semi-)automatic testing for RSUs connected to intersection controllers; OBUs on public transport vehicles; and OBUs on integrated rescue system (IRS) vehicles. Developed testing scripts and programs enabled efficient and repeatable testing; with an emphasis on automation and easy maintenance. The results confirmed that the units meet the required standards and scenarios. This work contributed to more reliable and efficient tests for verifying the functionality of C-ITS units; supporting the development of intelligent transport systems.