Studie přeložky silnice III/42510 v Rajhradě - Kubík, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Cílem diplomové práce je návrh přeložky komunikace III/42510 Stará Pošta v Rajhradě kde dojde ke křížení s plánovanou výstavbou vysoko-rychlostní trati. Komunikace slouží jako obchvat obce Rajhrad pro nákladné vozidlá a proto se požaduje zachování provozu i počas výstavby VRT. Studie má vyhledat optimální variantu a dále ju vypracovat do výkresů situací, podélnych profilů a vzorových příčnych řezů.

The aim of the diploma thesis is to design realignment of road III/42510 Stara Posta in Rajhrad, where there will be an intersection with the planned construction of a high-speed railway. The road serves as a bypass of the Rajhrad for trucks, and therefore it is required to maintain traffic even during the construction of the VRT. The study is to find the optimal option and further develop it into drawings of situations, profiles and sample cross-sections.
Relocation of the road III/42510 in Rajhrad - Study
Keywords: VRT; vysoko-rychlostní trať; přeložka; silnice; provoz; etapy výstavby; dočasná komunikace; účelová komunikace; křižovatka; hloubení tunelu; hloubení zářezu; HSR; high-speed railway; realignment road; highway; traffic; stages of construction; temporary roadway; junction; tunnel digging; cut digging