Optimalizace pracoviště montáže v předvýrobě za použití principů štíhlé výroby - Škrdla, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato diplomová práce mapuje současný stav montážního pracoviště předvýroby v daném podniku. S využitím principů štíhlé výroby popisuje a následně eliminuje veškeré formy plýtvání, které se na pracovišti vyskytují. Součástí projektu je návrh nového rozložení výrobní buňky, vybalancování provozu a standardizování práce operátorů v procesu. Cílem projektu je dosažení plánovaného objemu výroby při stejných nebo nižších provozních nákladech.

This thesis deals with the current state of assembly workplace for prefabrication in selected company. Using lean manufacturing principles it describes and subsequently eliminating all forms of waste that occur in the workplace. Part of the project is to design a new layout of the manufacturing cell, operation balancing and standardize the work of operators in the process. The project aims to achieve the planned production volumes at the same or lower operating costs.
Rational layout of the assembly line in the pre-manufacturing stage and Lean principles
Keywords: Štíhlá výroba; Výrobní systém Toyota; Časové snímky práce; Špagetový diagram; Eliminace plýtvání; Takt výrobní buňky; Průběžná doba; Jednokusový tok; Balancování; Standardní práce; Lean manufacturing; TPS – Toyota production system; Time observation; Spaghetti diagram; Waste elimination; Takt time; Lead time; One-piece flow; Line balance rate; Standard work