Analýza investičního záměru týkajícího se administrativní budovy - Čapek, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou investičního záměru vkládáním finančních prostředků z pohledu majitele administrativní budovy do rekonstrukce. Podložené rozhodnutí zda je vhodné nemovitost prodat nebo pronajímat a to buď ve stávajícím stavu nebo rekonstruovaném. Teoretická část se zabývá popisem metodik výpočtů a nezbytnými pojmy pro jejich pochopení. Samotnou praktickou část můžeme rozdělit na administrativní, tržní metodiky ocenění, jejich výsledné hodnoty a využití výstupů v analýze nemovitosti.

The master´s thesis deals with analysis of the investment project insert investment in administrativ building for owner. Based on the decision whether it is appropriate to sell or lease the property, either in an existing state, or reconstructed. I describe the methodologies calculations methodologies and necessary concepts for their understanding of the concepts in the theoretical part. The practical part I can divide into administrative, market valuation methodology, the resulting values and use of the outputs in the analysis of real estate.
Analysis of an investment project concerning an administration building
Keywords: Nemovitost; administrativní budova; ocenění nemovité věci; cena zjištěná; cena tržní; analytické metoda opotřebení; nákladové ocenění; kombinace nákladového a výnosové ocenění; přímá porovnávací metoda; věčná renta; rekonstrukce; zastavěný pozemek; životnost.; Real estate; administrative building; immovable thing valuation; find out price; market price; analytical method of deterioration; coast approach; combination of coast approach and revenues approach method; direkt comparative public; anuity bond; reconstrution; built-up estate; liveness.