Kritická analýza regionální nezaměstnanosti a návrhy na její řešení - Boudná, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práce se zaobírá tématikou nezaměstnanosti v okrese Jihlava. Zaměřuje se převážně na ohrožené skupiny uchazečů o zaměstnání, kteří mají ztížený vstup na volný trh práce. Analyzuje současnou situaci a navrhuje formy řešení a jejich opatření, v rámci kterých by mělo dojít ke snížení míry nezaměstnanosti těchto rizikových skupin v okrese Jihlava.

This thesis deals with the theme of unemployment in the district Jihlava. It focuses mainly on vulnerable groups of jobs seekers who have limited entry to the open labor market. It analyzes the current situation and proposes solutions and forms of action, under which should lead to a reduction in the unemployment rathe of these risk groups in the district Jihlava.
Critical Analysis of Regional Unemployment and Propositions for its Solution
Keywords: Nezaměstnanost; úřad práce; uchazeč o zaměstnání; trh práce; aktivní politika zaměstnanosti; Unemployment; labor office; job applicant; labor market; active employment policy