Optimální strategie pro transport objektů mezi dvěma pohybujícími se zásobníky - Vítek, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Práce se zabývá strategiemi, které se využívají v pick-and-place aplikacích. V teoretické části jsou nejdříve popsány hlavní parametry systému robot-dopravník, mezi které patří efektivita a gripping rate. Následně je uvedeno rozdělení pick-and-place úloh na řešení s jedním či více roboty. Poté se práce zaměřuje na známé strategie jako First In, First Out či Shortest Processing Time. V rámci návrhu kritéria je popsáno sestrojení kriteriální neboli nákladové funkce na základě polohy objektu na dopravníku. Dále je popsána tvorba simulačního prostředí, které je následně porovnáno s řešením firmy B&R. Dále jsou analyzovány jednotlivé strategie v různých situacích. Na závěr jsou formulována pravidla pro výběr strategií a také je zde shrnuta celá práce.

This thesis deals with strategies used in pick-and-place applications. In the theoretical part, the main parameters of the robot-conveyor system, such as efficiency and gripping rate, are first described. Subsequently, pick-and-place problems are divided into solutions with one or more robots. Then, the paper focuses on well-known strategies such as FIFO or SPT. The construction of a cost function based on the position of an object on the conveyor is described. Furthermore, the creation of the simulation is described, which is then compared to the B&R solution. Then, the different strategies in different scenarios are analysed. Finally, the rules for the selection of strategies are formulated and the whole paper is summarized.
An optimal strategy for transporting objects between moving conveyor belts
Keywords: Robot; pick-and-place; dopravník; gripping rate; efektivita; objekt; strategie; Robot; pick-and-place; conveyor; gripping rate; efficiency; object; strategy