Implementace procesorů v obvodech FPGA - Kolouch, Jaromír (International Society for Science and Engineering, o.s., 2008)
The information of one of the modern ways of design creation in FPGA devices is given - of the implementation of processors. The advantages and drawbacks are listed compared to traditional design way based on behavioral description or schematic. As example, the PicoBlaze processor of Xilinx is given with an example of a simple design.

Článek podává informaci o jednom z moderních způsobů vytváření konstrukcí v obvodech FPGA - o implementaci procesorů v těchto obvodech. Jsou zde uvedeny výhody a nevýhody tohoto řešení ve srovnání s tradičním řešením spočívajícím v sestavení konstrukce na základě behaviorálního popisu nebo schématu. Jako příklad je podrobně uvedena charakteristika procesoru PicoBlaze firmy Xilinx a postup při implementaci jednoduché konstrukce.
Implementation of processors in FPGA devices
Keywords: obvody FPGA; procesory; implementace; PicoBlaze; Spartan-3; FPGA devices; processors; implementation; PicoBlaze; Spartan-3