Vlastnosti asfaltových směsí s R-materiálem - Trnka, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Bakalářská práce se zabývá vlastnostmi asfaltových směsí s R-materiálem. V teoretické části jsou uvedeny možnosti oživení pojiva obsaženého v R-materiálu. Je zde vysvětlen princip funkce rejuvenátorů, druhy rejuvenátorů a jejich způsoby dávkování do asfaltové směsi. Dále je zde popsán postup provádění zkoušek na asfaltové směsi: modul tuhosti asfaltové směsi (2PB-TR) a zkouška nízkoteplotních vlastností asfaltové směsi (TSRST). V praktické části jsou vyhodnoceny jednotlivé zkoušky a porovnány jednotlivé asfaltové směsi.

The bachelor thesis deals with the properties of asphalt mixtures with reclaimed asphalt. Possibilities of rejuvenate of binder contained in reclaimed asphalt are mentioned in the theoretical part. There is explained the principle of rejuvenators function, types of rejuvenators and ways of rejuvenators dosing into the asphalt mixture. The procedures for performing the stiffness modulus test (2PB-TR) and the low temperature (TSRST) test are described in the following part. Individual tests are evaluated and asphalt mixtures are compared in the practical part of bachelor thesis.
Properties of asphalt mixtures with RAP
Keywords: Asfaltová směs; R-materiál; rejuvenátor; asfaltové pojivo; modul tuhosti; nízkoteplotní vlastnosti.; Asphalt mixture; reclaimed asphalt; rejuvenator; asphalt binder; stiffness modulus; low temperature properties.