Analýza vybraného podnikatelského subjektu pomocí vybraných metod - Nossková, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vybrané společnosti Goldpress s.r.o., která provádí polygrafickou výrobu. První část práce se zabývá teoretickými východisky, dále jsou provedeny jednotlivé analýzy – PESTEL analýza, Porterova analýza, analýza 7S a vybrané metody finanční analýzy. Výsledky dílčích analýz jsou shrnuty do SWOT analýzy. V závěru práce jsou na základě výsledků provedených analýz navržena doporučení na zlepšení současného stavu.

The thesis is aimed at analysis of a selected company Goldpress s.r.o., which specializes in the printing industry. The first part deals with theoretical bases, further are performed analyzes – PESTEL analysis, Porter's analysis, 7S and selected methods of financial analysis. The results of the partial analyzes are summarized in the SWOT analysis. The conclusion of the thesis suggests recommendations based on results of performed analyses and aimed at improving the current state.
Analysis of Selected Company by Using the Selective Methods
Keywords: Analýza podniku; PESTEL analýza; Porterova analýza; model 7S; finanční analýza; Kralickův Quicktest; SWOT analýza.; Analysis of the company; PESTEL analysis; Porter´s analysis; model 7S; financial analysis; Kralicek Quicktest; SWOT analysis.