Systém pro správu zařízení RouterOS - Konečný, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce popisuje návrh a realizaci informačního systému pro správu a vzdálenou konfiguraci zařízení se systémem RouterOS od firmy MikroTik. Jeho hlavním účelem je možnost spravovat všechna zařízení na jednom místě. U jednotlivých zařízení lze upravovat nastavení jejich DHCP a DNS protokolů, spravovat statické DNS záznamy a statické směrování. Výsledná aplikace je implementována v jazyce PHP s využitím Nette Framework a databáze MySQL jako úložiště dat.

This bachelor's thesis describes a design and an implementation of an information system for management control and remote configuration of devices running MikroTik's RouterOS system. Primary purpose of the system is managing all compatible devices at one place. Within each device you can modify its DNS and DHCP settings, create or edit static DNS records and static routes. System is written in PHP using Nette Framework and MySQL database.
RouterOS Devices Management System
Keywords: MikroTik; RouterOS; RouterBoard; směrovač; informační systém; API; Nette Framework; PHP; MySQL; MikroTik; RouterOS; RouterBoard; router; information system; API; Nette Framework; PHP; MySQL