Vybraná část stavebně technologického projektu Obchodní a administrativní budova Biskupova - Valchář, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce se zabývá řešením stavby obchodní a administrativní budovy v Ostravě. Základním řešením práce je realizace založení objektu. Práce se dále zabývá studii celého objektu. Objekt se nachází v centru města na rovinném terénu. Součástí práce bude technologický předpis, projekt zařízení staveniště, časový a finanční plán a rozpočet hrubé stavby.

The diploma thesis deals with solution of construction commercial and administrative building in Ostrava. The general aim is realization of building foundition. This work also deals with studies of the building. Building is located in the center of Ostrava on a flat terrain. The components of this thesis are technological specification, project construction site, schedule of work, financial plan and rough construction cost.
The selected part of building technology project of Commercial and administrative building Biskupova
Keywords: Stavebně technologický projekt; technologický předpis; záporové pažení; administrativní budova; Construction technology project; technological specification; braced shoring; administrative building