Možnosti zabezpečení mezi-procesorové komunikace pro dedikovaná zařízení - Rácek, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Diplomová práce se zaměřuje na uvedení do problematiky mezi-procesorové komunikace. Věnuje se Linuxové distribuci vytvořené projektem Yocto na vybrané platformě z řady mikrokontrolérů i.MX společnosti NXP a řešení zabezpečení mezi-procesorové komunikace.

Diploma thesis focuses on introduce problematic issue of inter-core communication, implementation of Linux distribution made by project Yocto on chosen platform of NXP i.MX microcontrolers family and solution for secured inter-core communication.
Possibilities of securing inter-processor communication for dedicated devices
Keywords: Operační systém; Linux; dedikovaná zařízení; YOCTO; Linuxová distribuce; mezi-procesorová komunikace; zabezpečení; Operating system; Linux; dedicated devices; YOCTO; Linux distribution; inter-core com-munication; security