REVITALIZACE A PROSTOROVÁ KULTIVACE KLÁŠTERA ROSA COELLI V DOLNÍCH KOUNICÍCH - Proisl, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Působivá ruina kostela má jistě svoje kouzlo a může být v této formě turistickým lákadlem, myslím si ale, že v dnešní době je škoda mít takovouto hodnotnou památku s potencionálně atraktivním okolím pouze na nedělní prohlídky. Ve vlastním návrhu jsem se pokusil skloubit historické stopy kleneb a dochovaný sklon střechy s moderní montovanou a ve velké míře (možná i celkově) prefabrikovanou konstrukcí a membránovou krytinou.

The impressive ruin of the church certainly has its charm, and may be in the form of tourist attraction, but I think that nowadays it is a shame to have such a valuable relic with potentially attractive surroundings only on Sunday tours. In my own proposal I have tried to combine historic footprints of preserved vaults and slope of the roof with modern and extensively (maybe overall) prefabricated structures and roofing membrane.
REVITALIZATION AND SPATIAL CULTIVATION MONASTERY ROSA COELLI IN DOLNÍ KOUNICE
Keywords: revitalizace; Dolní Kounice; klášter; Rosa Coeli; ocelová konstrukce; rekonstrukce; revitalization; Dolní Kounice; monastery; Rosa Coeli; steel construction; renovation