Bytový dům - Kirová, Šárka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Tato bakalářská práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provedení stavby bytového domu v Přelouči. Navržený objekt je čtyřpodlažní, nepodsklepený s 15 bytovými jednotkami, technickým zázemím a 14 jednotlivými garážemi. Svislé nosné a nenosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic Porotherm. Obvodové zdivo je kontaktně zatepleno fasádním expandovaným polystyrenem a omítnuto tenkovrstvou omítkou šedé a bílé barvy. Výplně otvorů jsou plastová okna včetně plastových vstupních dveří s bočním světlíkem. Vodorovné konstrukce tvoří monolitické železobetonové desky jednosměrně nebo obousměrně vyztužené. Zastřešení objektu je tvořeno plochou střechou s vegetační vrstvou. Bytový dům je založen na základových pasech z prostého betonu. Objekt je navržen s ohledem na stávající okolní bytovou zástavbu. Součástí bakalářské práce je také základní posouzení z hlediska stavební fyziky a požárně bezpečnostní řešení.

This bachelor's thesis deals with project documentation for the construction of an apartment house in Přelouč. The proposed building has four floors, no basement with 15 residential units, technical facilities and 14 individual garages. Vertical load-bearing and non-load-bearing structures are designed from Porotherm ceramic blocks. The perimeter masonry is contact insulated with facade expanded polystyrene and plastered with a thin layer of gray and white plaster. The fillings of the openings are plastic windows, including plastic entrance doors with a side skylight. Horizontal structures form monolithic reinforced concrete slabs reinforced unidirectionally or in both directions. The roof of the building consists of a flat roof with a vegetation layer. The apartment building is based on simple concrete foundation strips. The building is designed regarding the existing surrounding housing development. Part of the bachelor's thesis is also a basic assessment in terms of building physics and fire safety solutions.
Apartment building
Keywords: Bytový dům; čtyřpodlažní; nepodsklepený; vegetační střecha; plochá střecha; kontaktní zateplení; keramické tvárnice; plastová okna; jednotlivá garážová stání; Apartment building; four floors; no basement; green roof; flat roof; contact insulation; ceramic block; plastic windows; individual garages parking spaces