Měření diverzitního vysílání ve standardu DVB-T2 - Koblischka, Vítězslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Bakalářská práce porovnává standardy pro digitální pozemní televizní vysílání první generace DVB-T a druhé generace DVB-T2. Zaměřuje se zejména na vliv rušení přenosového prostředí simulovaný přenosovými kanály pro pevný, přenosný a mobilní příjem pozemního digitálního signálu. Dále práce porovnává SISO vysílání s diverzitním vysíláním MISO ve standardu DVB-T2 a vyhodnocuje vliv módu na chybovost v závislosti na zvoleném přenosovém kanále a použitých systémových parametrech.

This bachelor thesis compares standards for digital and terrestrial television broadcasting of first-generation DVB-T and second-generation DVB-T2. It focuses particularly on the impact of interference in transmission media simulated by transmission channels for fixed, portable and mobile reception of terrestrial digital signal. Furthermore, the thesis compares SISO broadcast with the diverse MISO broadcast in DVB-T2 standard and evaluates the impact of the mode on error rate depending on the selected transmission channel and systems parameters that were used.
Measurement of diversity broadcasting in DVB-T2 standard
Keywords: DVB-T/T2; OFDM; MISO; SISO; model přenosového kanálu; AWGN; BER; DVB-T/T2; OFDM; MISO; SISO; model of the transmission channel; AWGN; BER