Vytvoření programů pro podporu výuky zpracování signálů a obrazů - Novotný, Luděk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby interaktivních JAVA apletů. Praktickou část práce tvoří návrh, tvorba a odladění čtyř apletů. První názorně vysvětluje problematiku fázorů, druhý předvádí kmitočtovou filtraci audio signálů, třetí demonstruje umělé barvení černobílých obrázků a čtvrtý vytváří Huffmanův kód ze zadaného textu. Teoretická část se zabývá samotným jazykem JAVA, výhodami apletů a teorií, která se vztahuje k jednotlivým apletům.

The bachelor thesis deals with the problém of creating interactive JAVA applets. The practical part of work consist of desing, development and debugging four applets. The first one clearly explains the issue of phasor theory, the second one shows frequency filtering of audio signals, the third one demonstrates artificial coloring of grayscale images and the fourth one creates Huffman code from input text. The theoretical part describes the JAVA language, advantages of applets and theory, which relates to particular applets.
Creating programs for teaching signal and image processing
Keywords: JAVA; aplet; fázor; harmonický signál; zvukový signál; nepravé barvy; Huffmanovo kódování; JAVA; applet; phasor; harmonic signal; audio signal; false color; Huffman coding