Analýza stavební firmy pomocí statistických metod - Šiška, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Bakalárska práca sa zameriava na analýzu vybraných ekonomických ukazateľov stavebnej firmy za použitia metód časových radov a regresnej analýzy. Prvá časť práce sa zameriava na teoretické pozadie problematiky vysvetľujúce výpočet, analýzu i interpretáciu časových radov a regresnej analýzy v ekonómii. V nasledujúcej praktickej časti sa práca zameriava na charakteristiku firmy, jej analýzu za použitia vybraných ukazateľov, ktoré sú následne zhodnotené.

The bachelor thesis focuses on an analysis of selected economical indicators of a construction firm using methods like time lines and regressive analysis. First part of the thesis is aimed on theoretical background explaining calculation, analysis as well as interpretation of time lines and regressive analysis in economy. In the next, practical part, the thesis focuses on characteristics of a firm, its analysis using selected indicators which are interpreted later on.
An Analysis of the Construction Firm Using Statistical Methods
Keywords: časové rady; regresná analýza; trend; výnosy; náklady; likvidita; time lines; regression analysis; trends; revenues; costs; liquidity