Analýza finanční výkonnosti podniku a návrh investičního projektu s využitím finančního plánování - Nedbálek, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato diplomová práce je zaměřena na posouzení finanční výkonnosti podniku a investičního projektu s využitím finančního plánování. Práce je rozdělena na tři části, a to na teoretickou, analytickou a návrhovou. V teoretické části jsou popsány klíčové pojmy a metody finanční analýzy, investičního rozhodování a finančního plánování. V analytické části jsem nejprve popsal sledovaný podnik, jeho předmět podnikání, historii a vývoj. Dále jsem zpracoval finanční analýzu podniku. V poslední návrhové části jsem se zaměřil na hodnocení investičního projektu, vyhodnocení různých metod financování a zpracování dlouhodobého finančního plánu podniku.

This diploma thesis focuses on assessing the financial performance of a company and an investment project using financial planning. The thesis is divided into three parts: theoretical, analytical, and proposal. The theoretical part describes the key concepts and methods of financial analysis, investment decision-making, and financial planning. In the analytical part, I first described the selected company, its business activities, history, and development. Furthermore, I conducted a financial analysis of the company. In the final proposal section, I focused on evaluating the investment project, assessing various financing methods, and developing a long-term financial plan for the company.
Analysis of the Financial Performance of a Company and Investment Project Design Using Financial Planning
Keywords: Finanční analýza; investiční projekt; finanční plánování; hodnocení investic; metody financování; zemědělské družstvo; lineární regrese; poměrové ukazatele; čistá současná hodnota; náklady; výnosy; hospodářský výsledek; Financial analysis; investment project; financial planning; investment evaluation; financing methods; agricultural cooperative; linear regression; ratios; net present value; costs; revenues; economic result