Řešení technologie součásti "čelist laparoskopického nástroje" na CNC stroji - Pospíchal, Oldřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce předkládající návrh výroby součásti laparoskopického nástroje třískovým obráběním na CNC stroji. Na základě posouzení součásti z konstrukčního, technologického a materiálového hlediska, je vypracován technologický postup výroby, zpracována technologická dokumentace, sestaven a následně ověřen NC program pro CNC obráběcí centrum. Práce porovnává ruční a automatizované programování, hodnotí vlastní výrobu čelistí a posuzuje možnou měsíční výrobnost jednoho stroje.

Bachelor thesis submitting a proposal for the production of components of the laparoscopic instrument machined on CNC machine. Based on the analysis of components of design, technological and material aspects, is developed technological process of production, processed technological documentation, compiled and verified NC program for the CNC machining center. The thesis compares manual and automated programming, evaluates manufacturing of jaws and assesses possible monthly production capacity of one machine.
Solution production technology of part "laparoscopy instrument´s jaw" on a CNC machine
Keywords: Technologie výroby; obrábění; řezné podmínky; NC program; CNC.; Production technology; machining; cutting conditions; NC program; CNC.