Slovník pro mobilní zařízení s OS Android - Damborský, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací slovníkové aplikace pro mobilní zařízení s Android OS. Klíčovou vlastností aplikace je možnost provádět fulltextové vyhledávání. Toho je dosaženo použitím SQLite databáze s rozšířením Full Text Search. SQLite databáze jsou generovány ze zdrojových lexikálních dat ve formátu Lexical Markup Framework.

This thesis deals with design and implementation of dictionary application for mobile device with an Android OS. The key feature of application is ability to perform fulltext search. This is achieved by using the SQLite database with Full Text Search extension. SQLite databases are generated from source lexical data in Lexical Markup Framework format.
Dictionary for Mobile Devices with OS Android
Keywords: Slovník; Android; mobilní zařízení; Python; SQLite; FTS; Full Text Search; databáze; LMF; Lexical Markup Framework; Dictionary; Android; mobile device; Python; SQLite; FTS; Full Text Search; database; LMF; Lexical Markup Framework