Racionalizace manipulační dílny - Vičar, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Cílem této studie je dosažení výrazné racionalizace výrobního a montážního závodu firmy Cargo Van Brno. Při návrhu nového dispozičního řešení výrobních prostor bylo dostáno všech stanovených omezení od vedení společnosti a majitele objektu. V práci jsou uvedeny nutné technologické změny výrobního procesu a návrhy investic k dosažení cílů, které si firma stanovila ve svém strategickém plánu.

The aim of this thesis is to reach a distinctive rationalization of the production and assembling plant of Cargo Van Brno company. In the project of new lay-out of the production area were all restrictions given by management of the company and by owner of the property strictly met. Technological changes of the process plan and investments suggestions are determined by the company's strategic plan.
Rationalisation of manipulation shop
Keywords: Racionalizace; dispoziční řešení; bezpečnost; časová flexibilita; úspory; doprava; manipulace s materiálem; mezioperační manipulace; materiálový tok; hmotnostní tok; Rationalization; lay-out; occupational safety; time flexibility; economies; transfer; manipulation with materials; inter-operation manipulation; material flow; weight flow.