Analýza společnosti Rastr elektro s.r.o. pomocí časových řad - Šebestová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Bakalářská práce se zabývá analýzou finanční situace společnosti Rastr elektro s.r.o. pomocí statistických metod. Teoretická část popisuje problematiku časových řad, regresní analýzy a finanční analýzy. V praktické části je provedena analýza ekonomických ukazatelů a pomocí regresní analýzy predikován budoucí vývoj podniku. Na základě zjištěných výsledků je společnost porovnána s dvěma konkurenty a vysloveny návrhy na zlepšení její ekonomické situace.

The bachelor´s thesis deals with the financial analysis of the company Rastr elektro s.r.o. using statistical methods. The theoretical part describes the problems of time series, regression analysis and financial analysis. In the practical part the analysis of economic indicators is given, and the future development of the company is predicated by means of the regression analysis. On the basis of established results the company is compared with two rival ones, and there are made suggestions how to improve its economic position.
Analysis of the Company Rastr elektro s.r.o. Using Time Series
Keywords: časové řady; regresní analýza; finanční analýza; prognóza; trend; time series; regression analysis; financial analysis; prognosis; trend